Over mij

Tom Kloppenburg

Op m’n zevende kreeg ik van Sinterklaas een modelspoorbaan op een hardboardplaat. Hoe die in mijn kamer terechtgekomen was vroeg ik mij niet af, ik kan het me althans niet herinneren. Wel herinner ik me de talloze uren knutselen om er een volledig (stads)landschap van te maken. Met zelfgemaakte triplex gebouwen en andere schaalobjecten, allemaal met een eigen fietslampje erin. Hoe hard de lampjes brandden varieerde aanvankelijk nog met hoe hard het treintje reed…

Het geknutsel ging m’n hele leven door. Eenmaal op kamers bouwde ik m’n eigen hoogslapers, bureaus en tv-kastjes. In mijn eerste echte huis ontwierp en maakte ik zelf de klerenkast, kapstok en kamerkast. Ondertussen werkte ik vele jaren bij GX software in Nijmegen. Vanaf de start zag ik dit prachtige bedrijf groeien tot een organisatie van meer dan 100 man groot en werd het tijd om iets anders te gaan doen.

Na een sabbatical year in 2006 startte ik in 2007 als freelancer in de ICT en maakte ik eindelijk werk van mijn passie. Ik begon met het volgen van cursussen bij meubelmaker Kopshout. Kort daarop maakte ik de eerste meubels voor vrienden en familie en inmiddels is deze hobby uitgegroeid naar een fulltime baan als meubelmaker tommiek met eigen werkplaats in Nijmegen.

En dat voelt weer een beetje alsof ik zeven ben. Ik mag weer hele dagen mooie dingen in elkaar knutselen. Met iets meer kennis van zaken dan toen, dat gelukkig wel!

Scroll naar boven
Scroll naar top